3/05/2014

Can Alma Görevi Neden Azrailindir? Azrailin Görevi Niye Can Almaktır?

  Hiç yorum yok
Can Alma Görevi Neden Azrailindir
Azrail Neden Can Alır? Allah Neden Azraile Can Alma Görevini Vermiştir?

Bir önceki yazımızda insanların tenlerinin neden farklı olduğunu yazmıştık. O yazımızda, bir sonraki yazacağımız konunun "AZRAİLİN GÖREVİ NEDEN CAN ALMAKTIR" olacağını söylemiştik.
Biz tamamen okuduğumuz kitaptan aklımızda kalanları paylaşıyoruz. Doğruluk derecesini sizler daha detaylı araştırabilirsiniz. Azralin görevi hakkındaki yazımı yazmadan önce bir önceki yazımızda belirttiğimiz konuyu özet geçelim. Çünkü neden Azrailin görevi can almadır bunu daha iyi anlamamız için bu gerekli.

Allah Teâlâ c.c Azrail'den yer yüzüne gidip bir avuç toprak almasını istemiş. Azrail'de yer yüzüne inip 1 avuç toprak almak ister. Fakat yer yüzü daha önceden sırasıyla Cebrail, Mikail, İsrafil 'de Yeryüzünden toprak almak istemiş fakat yeryüzü yemin vererek toprağı o meleklere vermemiş. En son Azrail gelip ister. Aynı yemini Azrailede "Ben üzerimde fesatlık yapacak insanları barındıramam" der. Fakat Azrail "Senin yeminine karşı, Allahın emrini çiğneyemem" der ve her bölgeden birer avuç toprak alır. Allah'a c.c. götürür. Allah'ta Azraile derki "Git söyle yeryüzüne, ondan aldığım 1 avuç toprağı, ona daha değerli olarak geri vereceğim" der.

Yazımızdaki olayda, Yeryüzünden insanın yaratılması için toprağı alan melek AZRAİL'dir. Allah c.c. bu nedenle, insana verilen canıda Azrail almaktadır. Eğerki yeryüzünden Allah'ın emri ile giden diğer meleklerden biri almış olsaydı, o zaman insanların can alma görevi o meleğin olurdu. Ama yeryüzünden toprağı alan melek Azrail olduğu için, Can alma görevide onundur.
NOT: Biz okuduğumuz dini bir kitaptan alıntı yaptık. Doğruluk derecesini bilemiyoruz. Bize mantıklı geldi. Eğer bir yanlışımız varsa herkesten şimdiden özürdileriz.

İnsanların tenlerinin neden farklı olduğunu öğrenmek için "https://bizimzaman.blogspot.com/2014/03/insanlarn-ten-renkleri-neden-farkl.html" adresini ziyaret ediniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder