3/04/2014

İnsanların Ten Renkleri Neden Farklı? İnsanın Ten Farklılıklarının Sebebi Nedir?

  Hiç yorum yok
İnsanların Ten Renkleri Neden Farklı
İnsanlar Neden Başka Başka Ten Rengine Sahip?

Esmer ten rengi, kumral ten rengi, sarışın ten rengi, kızıl ten rengi, zenci ten rengi olarak insanlar bilindiği gibi farklı farklı yaratılmışlardır. Ama bilinmeyen ve merak edilense, İnsanların ten renginin değişik olmasının sebebidir.
Okuduğum bir dini kitapta, insanların tenlerinin renklerinin neden farklı oluşu şu şekilde açıklanıyordu.
İnsanın yaratılışı konusu oldukça uzun. Bu nedenle biz sadece ten renginin farklı olmasının nedeni olan kısmı yazacağız.
Allah Teâlâ c.c Azrail'den yer yüzüne gidip bir avuç toprak almasını istemiş. Azrail'de yer yüzüne inip 1 avuç toprak almak ister. Fakat yer yüzü daha önceden sırasıyla Cebrail, Mikail, İsrafil 'de Yeryüzünden toprak almak istemiş fakat yeryüzü yemin vererek toprağı o meleklere vermemiş. En son Azrail gelip ister. Aynı yemini Azrailede "Ben üzerimde fesatlık yapacak insanları barındıramam" der. Fakat Azrail "Senin yeminine karşı, Allahın emrini çiğneyemem" der ve her bölgeden birer avuç toprak alır. Allah'a c.c. götürür. Allah'ta Azraile derki "Git söyle yeryüzüne, ondan aldığım 1 avuç toprağı, ona daha değerli olarak geri vereceğim" der.
Bu yazdıklarımızdanda anlaşılacağı gibi Azrail'in farklı farklı yerlerden toprak alması, insanlarında ten rengi ve tenlerinin pürüzlü veya pürüzsüz olması bu sebepledir. İnsanlar neden farklı farklı ten rengine sahip? Ten rengi farklılıklarının nedeni nedir? Niye insanlar başka başka ten rengindeler? Niye insanların tenlerinin rengi başka başka? gibi sorulara sanırız yanıt bulmuş olduk.
Neden Azrail can almakla görevlendirildi öğrenmek için "https://bizimzaman.blogspot.com/2014/03/can-alma-gorevi-neden-azrailindir.html" adresini ziyaret ediniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder